Συντελεστές - Παραγωγή

Οι συντελεστές της ταινίας είναι πολυβραβευμένοι και διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου.

Το σενάριο "The Noir Project" ξεχώρισε στο διαγωνισμό ΕΡΤ Μικροφίλμ 2012 και επιλέχθηκε για την παροχή τεχνικού εξοπλισμού (κάμερα και φιλμ 16mm) από την ΕΡΤ.

Επιπλέον, ήταν ένα από τα δύο κινηματογραφικά σχέδια που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο διαγωνισμό του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου και εξασφάλισε 8,000 ευρώ ως χρηματική υποστήριξη για την κάλυψη μέρους των εξόδων παραγωγής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύντομα Βιογραφικά

Γρηγόρης Βαρδαρινός, Σκηνοθέτης

Ανερχόμενος νέος σκηνοθέτης, απόφοιτος του Edinburgh College of Art με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Η διπλωματική του μικρού μήκους μαύρη κωμωδία "Talking Piranhas" κέρδισε τις εντυπώσεις διεθνώς ξεκινώντας την φεστιβαλική της πορεία με μια υποψηφιότητα για BAFTA Scotland New Talent Award 2010 in Fiction, και ολοκληρώνοντας την με την απονομή του Golden Panda Award for Most Innovative Film 2011 Sichuan Film Festival, China. Καινοτομεί για άλλη μία φορά δοκιμάζοντας να συνδυάσει τo φιλμ νουάρ με το animation. Παράλληλα, ετοιμάζει το δεύτερο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του για λογαριασμό της ΕΡΤ, μετά την πετυχημένη συνεργασία στο επεισόδιο "Μεχμέτ" της σειράς "Εκτός των τειχών".

Αναστασία Μπαρτζουλιάνου, Σεναριογράφος

Έχοντας αξιολογήσει υποψήφια σενάρια για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MEDIA και με πλούσια διδακτική εμπειρία σε Σχολές Κινηματογράφου και θεάτρου, υπογράφει το τρίτο της σενάριο, το οποίο ήδη έχει δεχτεί αξιόλογες κριτικές και σημαντική υποστήριξη από σημαντικά κινηματογραφικά προγράμματα. Ασκώντας για έξι χρόνια το επάγγελμα της αρθρογράφου σε δημοφιλή free press περιοδικά, η συγγραφή είναι για την Αναστασία αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Σταμπολής Δημήτρης, Διευθυντής Φωτογραφίας

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει δώσει «τα φώτα του» σε αναρίθμητες κινηματογραφικές παραγωγές μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά video και διαφημιστικές ταινίες. Μόνο ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν μερικές από τις δουλειές του όπως: «Κανένας», ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Χρήστου Νικολέρη, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι ταινίες μυθοπλασίας “Lurk” σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσίκη, «Αν» σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “Dead Europe” σε σκηνοθεσία Tony Krawitz, η τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Άγρια Παιδιά», τα ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών» και «Από το τραμ στο μετρό» κ.α. Είναι άριστος φωτογράφος και χειριστής της κάμερας, αλλά και εξειδικευμένος χρήστης του κινηματογραφικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και κατασκευάζει τον δικό του εξοπλισμό φωτισμού και κάμερας.

Δημήτρης Δημητρίου, Διευθυντής Παραγωγής

Δημιουργικός και υπερδραστήριος, εργάζεται εδώ και 15 χρόνια στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με πλήθος ιδιοτήτων αλλά κυρίως ως διευθυντής παραγωγής ή βοηθός παραγωγής. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές μόνο από τις κινηματογραφικές ταινίες που έχει στο ενεργητικό του: «Κανένας» (σκηνοθεσία Χ. Νικολέρης, 2010), «Κινητά στοιχεία» (σκηνοθεσία Α. Σιαδήμας, 2010), «Arundel» (σκηνοθεσία Κ. Κοτζαμάνη, 2011), «Το ταγκό των Χριστουγέννων» (σκηνοθεσία Ν. Κουτελιδάκης), «Poker Face» (σκηνοθεσία Χρ. Δήμας), «Το πλοίο για την Παλαιστίνη» (σκηνοθεσία Ν. Κούνδουρος), «Ένας χορός ακόμη» (σκηνοθεσία Σ. Κορεξανίδης), «The two faces of January» (σκηνοθεσία Hossein Amini, 2012).

Μαρίνα Γκούμλα, Σκηνογράφος

Διπλά ταλαντούχα, με διπλή ειδίκευση στην υποκριτική και τη σκηνογραφία του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και υπότροφος του Studiο Nurata Fine Arts στην Ινδονησία. Διαθέτει πλούσιο σκηνογραφικό portfolio με πολύ εντυπωσιακές δουλειές σε κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, καθώς έχει συνεργαστεί με σημαντικούς θεατρικούς και πολιτιστικούς φορείς, όπως: Greek Cultural Center of N.Y., Κ.Θ.Β.Ε., Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, Eclipses Group Theater, Όπερα Θεσ/νίκης, Ινδονησιακή Πρεσβεία Ελλάδας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και Λαμίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/νίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα κ.α. Ήταν η σκηνογράφος της μεγάλου μήκους ταινίας «Κίτρινη Πόλη» του Σ. Κατιρτζίδη, που συμμετείχε στο 53o Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης, καθώς και στην ταινία "Αν μ’ Αγαπάς", του Χ. Κετικίδη, που προβλήθηκε στο 47o Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης στην οποία είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ υπέγραψε τα σκηνικά και τα κοστούμια στην ταινία «Το μήλο της έριδος» του Β. Μπουντούρη, συμμετοχή στο 41ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρίας Eclipses Group Theater.

Λίζα Ψωμιάδου - Φροντιστής

Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Sheffield Hallam University με ειδίκευση στις Συνδυασμένες Τέχνες και με μεταπτυχιακό στην Eπιστήμη των Διαδραστικών Πολυμέσων από το University of Westminster. Έχει εργαστεί ως εισηγήτρια καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο Roundhouse του Λονδίνου και ως συντονίστρια - επιμελήτρια εκθέσεων για τέσσερα συνεχή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στην Οργάνωση και το Συντονισμό Εκθέσεων για την 19η Διεθνή Φωτογραφική Συγκυρία και την 1η ΦωτοΜπιενάλε Θεσσαλονίκης. Στη μικρού μήκους ταινία «Κινητά Στοιχεία» του Ανδρέα Σιαδήμα ήταν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, ενώ στη μικρού μήκους ταινία «Φρυκτωρία» σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα υπέγραψε τα σκηνικά και τα κουστούμια.

BOUDOIR βεστιάριο, Ενδυματολόγοι

Αποτελούμενη από τους ενδυματολόγους Τάσο Δήμα, Σοφία Κοτσίκου και Κατερίνα Χαλιώτη, η εταιρεία BOUDOIR βεστιάριο δραστηριοποιείται ενεργά εδώ και έξι χρόνια στο χώρο έχοντας προσφέρει υπηρεσίες για την πραγματοποίηση πολλών τηλεοπτικών σειρών και διαθέτοντας αμέτρητες συνεργασίες στο ενεργητικό της. Έχει αναλάβει την ενδυματολογική επιμέλεια σε διαφημιστικές ταινίες, φωτογραφήσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, shows, ταινίες μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις, video clips, book μοντέλων και ηθοποιών, καταλόγους.

Ζέλκας Βαγγέλης, Ηχολήπτης

Ένας από τους πλέον περιζήτητους ηχολήπτες, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως ο Νίκος Κουτελιδάκης, ο Χρήστος Νικολέρης, ο Φίλιππος Τσίτος, ο Χρήστος Δήμας κ.α. στην παραγωγή για περισσότερες από 15 ταινίες μεγάλου μήκους και ισάριθμες ταινίες μικρού μήκους, σε πλήθος ντοκιμαντέρ, σειρές, και εκπομπές για την κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκους όπως: «Το ταγκό των Χριστουγέννων», «Άδικος Κόσμος», «Ακαδημία Πλάτωνος» και Pokerface φέρουν την υπογραφή του στο κομμάτι της ηχοληψίας.

Ελένη Τσαπατώρη, Make Up Artist

Έχοντας σπουδάσει Αισθητική Προσώπου & Σώματος αλλά και Επαγγελματικό Μακιγιάζ με εξειδίκευση στις μεταμφιέσεις και τα σπέσιαλ εφέ κινηματογράφου, την κέρδισαν ο κινηματογράφος και το θέατρο, καθώς, εδώ και χρόνια, εργάζεται συστηματικά σε ταινίες και παραστάσεις ως make up designer και make up artist. Η «Κίτρινη Πόλη», του Σάββα Κατιρτζίδη, που συμμετείχε στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και η «Κλέφτρα» της Αργυρώς Κουρλίτη, που προβλήθηκε στο 35ο Φεστιβάλ Δράμας, είναι μερικές μόνο από τις κινηματογραφικές της δουλειές, ενώ δεν λείπει από το βιογραφικό της πλούσια διδακτική εμπειρία σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και Ι.Ι.Ε.Κ.

Κατερίνα Μπόλματη, Οργάνωση Παραγωγής/Κειμενογράφος

Έχοντας διατελέσει κειμενογράφος και μετέπειτα διευθύντρια Δημιουργικού Τμήματος επί σειρά ετών σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία της Θεσσαλονίκης έχει υπογράψει καμπάνιες και εταιρικά ντοκιμαντέρ σημαντικών εταιρειών και φορέων από την αρχική ιδέα ως τη συνολική επιμέλεια της υλοποίησής τους. Σεναριογράφος και υπεύθυνη για την οργάνωση της παραγωγής του ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη “Τhe Road to Salonica” και παραγωγός του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Phone call from Cairo” το οποίο χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως διευθύντρια παραγωγής στην εταιρεία Macine Motion Pictures. Έχει συνεργαστεί για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση για installations και performances σε φεστιβάλ και εκθέσεις.

Νίκος Τσουτσουλης, Α' Βοηθός Σκηνοθέτη

Πτυχιούχος του National Film School of Wales, με Bachelor of Arts in Film and Television Studies και πλούσια 15ετή εμπειρία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως βοηθός σκηνοθέτη, οπερατέρ και βοηθός παραγωγής, αλλά και με δική του προσωπική φιλμογραφία. Ήταν ο βοηθός σκηνοθέτη του Χρήστου Νικολέρη στην ταινία μικρού μήκους «Νάρκες» ενώ εργάστηκε επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη για τις τηλεοπτικές παραγωγές: «Η κουζίνα της μαμάς», «ΑΜΑΝ τα καθάρματα», “HAIWANIA 3-0”, «Ανάλυσέ το», «Οι Αρπαγμένοι». Στις κινηματογραφικές του συνεργασίες εντάσσονται επίσης η μεγάλου μήκους ταινία «Το κυνήγι του λαγού» του Νίκου Βεζυργιάννη και η μικρού μήκους ταινία «Όνειρα γλυκά του κουταλιού» του Mάνου Παπαδάκη. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές» της σειράς «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης», την εκπομπή “Balkan Express” και το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη Αλλιώς». Έχει σκηνοθετήσει τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Αρκτούρος: άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μας», «Στιγμές, Δημήτρης Σούλας: Φωτογραφίες 1967-1974’», «Μαρτυρίες κι αναμνήσεις των συνταξιούχων της ΚΕΤΗΘ και της ΔΕΗ».

Γιάννης Καράμπελας, Μοντέρ

Έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο πειραματικής ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νάουσας για την ταινία του "We carved ourselves in light" και έχει κάνει το μοντάζ της ταινίας μικρού μήκους "Κινητά στοιχεία" του Ανδρέα Σιαδήμα που τιμήθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου για το 2011. Ως μοντέρ έχει αφήσει τη σφραγίδα του σε ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως "Η τηλεόραση έχει μεσάνυχτα", καθώς και στα ντοκιμαντέρ "Bir varmis, bir yokmus" της Ελένης Βαρμάζη και "Garlic and watermellons" του Cameron Hickey. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού της μόνιμης έκθεσης στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και του Nebojsa Tower Museum στο Βελιγράδι φέρουν την υπογραφή του.

Γιώτης Βράντζας, Σχεδιαστής κόμικ/Animator

Ζωγράφος, σκιτσογράφος, 2D και 3D animator με πλήθος έργων που σφραγίζονται με το προσωπικό του απαράμιλλο στιλ. Η πρώτη του ταινία κινουμένων σχεδίων "Zoo TV" τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης πειραματικής ταινίας στο φεστιβάλ "Παράξενη Οθόνη", ενώ έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εκθέσεις εικαστικών έργων με έργα video art και ζωγραφικής. Εργάζεται για περισσότερα από δέκα χρόνια ως μοντέρ και 2D/3D animator, υλοποιώντας διαφημιστικά σποτ φορέων και εταιρειών, ντοκιμαντέρ και ταινίες animation μικρού μήκους.

Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Σύνθεση και Παραγωγή Μουσικής

Διπλωματούχος Σύνθεσης, Κλασσικού και Τζαζ Πιάνου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Σύνθεση και Παραγωγή Μουσικής Κινηματογράφου με διάκριση από το Bournemouth University της Αγγλίας. Συνεργάζεται ως Συνθέτης, Ενορχηστρωτής και Παραγωγός με το Green Recording studio στο Σύδνεϋ, Αυστραλία. Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, animation και τηλεοπτικές εκπομπές. Ως συνθέτης έχει συμμετοχές και διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ. Μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει cd με ανθολογία κινηματογραφικών μουσικών που έχει συνθέσει από τη Γερμανική Εταιρεία ROBA Productions Music. Έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση σε Ωδεία ανά την Ελλάδα και έχει πλούσιο διδακτικό έργο ως Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών, κλασσικού και τζαζ πιάνου.

Λάρα Κρίστεν, Kινηματογραφίστρια “making of”

Πτυχιούχος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήδη με μια ταινία στο ενεργητικό της, το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ “Alternative Balkan Caravan”. Στη νέα της κινηματογραφική δουλειά αποτυπώνει με την κάμερά της τη ζωή του πρώτου Έλληνα Ακροβάτη στο «Τσίρκο του Ηλίου», για τις ανάγκες του επεισοδίου “Krito” της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Ες αύριον τα σπουδαία», σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαρδαρινού.

Πιπιλίδης Νικόλας, Φωτογράφος Πλατώ

Λάτρης της φωτογραφίας, άρχισε από πολύ νωρίς να πειραματίζεται με την αγαπημένη του τέχνη ενώ σήμερα την έχει αναγάγει σε επάγγελμα. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος στα φοιτητικά περιοδικά: σπουδάΖΩ, ChillOut και foititis.gr. ενώ εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του παρακολουθώντας σεμινάρια φωτογραφίας. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της PhotoArtThessaloniki και πρόσφατα συμμετείχε στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας “humania”.

Γεώργιος Χούρης, Σύμβουλος Μάρκετινγκ

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εμπορίας & Διαφήμισης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης ενώ ολοκληρώνει σύντομα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων μέσω του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει μακρόχρονη εμπειρία ως Επιχειρηματικός Σύμβουλος με εξειδίκευση την Έρευνα Αγοράς και έχει, επίσης, διακριθεί ως καθηγητής Μάρκετινγκ σε Ιδιωτικά και Δημόσια ΙΕΚ. Επιλέγει να συνεργάζεται με νέους, δημιουργικούς ανθρώπους και επενδύει χρόνο και ενέργεια στους πλέον ταλαντούχους και στα καινοτόμα projects.

Λίλα Παπαδιώτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Η Λίλα ξεκίνησε να μιλάει 6 μηνών και από τότε δεν έχει σταματήσει! Όταν δε συστήθηκε με το μικρόφωνο, η σχέση πάθους ήταν αναπόφευκτη. Σπούδασε Μαθηματικά και Web Design στην Κρήτη, ενώ παράλληλα τριγυρνούσε στα ερτζιανά του πολύ δημοφιλούς Super 90.4. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος σε πολλά free press περιοδικά και άρθρα της μπορείς να βρεις στο leelapapadioti.blogspot.com Ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του πρώτου μουσικού καναλιού της Κρήτης, My TV, ενώ οργάνωσε μεταξύ άλλων και τον πρώτο μουσικό διαγωνισμό για συγκροτήματα (Super Band Contest) στο νησί. Απολαμβάνει το social engineering, ασχολείται με puzzles, IQ tests και οτιδήποτε ξυπνάει τα εγκεφαλικά της κύτταρα.

Δημήτρης Αθανασιάδης, Σύμβουλος Διαδικτυακής Προώθησης

Ο Δημήτρης Αθανασιάδης είναι σύμβουλος διαδικτυακής προώθησης. Έχει πολυετή εμπειρία ως σύμβουλος σε θέματα διαφήμισης και ανάπτυξης στο χώρο των εταιρείων τεχνολογίας.

Γιάννης Σαχανίδης, Social Media Manager

Αν και ερασιτέχνης χρήστης των πάντων, ο Γιάννης έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με τα social networks. Aκόμα πιστεύει πως το Napster ήταν μια επανάσταση. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για το Twitter και τις ταινίες.

Θεόδωρος Βασιλιάς, Γραφίστας

Δημιουργικότατος, μετράει αναρίθμητες συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες στον τομέα του γραφιστικού σχεδιασμού και της σελιδοποίησης. Με ιδιαίτερη κλίση στο ελεύθερο σχέδιο σημαδεύει τις δουλειές του με το προσωπικό του ύφος και την αισθητική.

Κώστας Ρούσης, Web Developer

Ο Κώστας εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας και της ανάπτυξης λογισμικού τα τελευταία 15 χρόνια. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών σε PHP και Ruby on Rails και στοχεύει πάντα σε όμορφο κώδικα, για όμορφα Web apps!