Οργανώσεις

Μας στηρίζουν και τους στηρίζουμε!

Σημαντικές οργανώσεις κατά της βίας και της κακοποίησης αγκάλιασαν το κοινωνικό μήνυμα της ταινίας και δέχτηκαν πρόθυμα να στηρίξουν το project. Συμβάλλοντας κι εμείς στο έργο τους και σε συνεργασία μαζί τους στοχεύουμε να υλοποιήσουμε καμπάνιες και δράσεις ευαισθητοποίησης που θα «συνταξιδέψουν» μαζί με την ταινία στις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Σωματείο ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικό

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μία γυναικεία οργάνωση βάσης από το 1983, με εθελοντικό χαρακτήρα, με στόχο την υποστήριξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ιδιαίτερα, γυναικών και παιδιών κοινωνικά αποκλεισμένων.

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι ιδρυτικό μέλος αρκετών άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων, όπως το E.W.L. (European Women’s Lobby) και το ENAR (European Network Against Racism).

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης ασχολείται με τα παρακάτω αντικείμενα:

Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Αμαλιάδος 15,
11523, Αθήνα
Τηλ.- φαξ: 210 6411449
www.enow.gr
nroubani@gmail.com

 

Καταφύγιο Γυναίκας

Το “Καταφύγιο Γυναίκας” είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που βασίζεται στην εθελοντική εργασία μιας ομάδας νέων ανθρώπων, με ειλικρινές ανθρωπιστικό ενδιαφέρον και όραμα την καταπολέμηση κάθε μορφής κακοποίησης γυναικών, χωρίς διαχωρισμούς εθνικότητας, θρησκεύματος και κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Καταφύγιο δεν επιβαρύνουν οικονομικά τις γυναίκες. Το επιστημονικό προσωπικό του Καταφυγίου αποτελείται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νομικούς, Ψυχολόγους, και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι παρέχουν κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, νομική συμβουλευτική και ιατρική φροντίδα.

Ένας από τους στόχους του Καταφυγίου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Τα λειτουργικά έσοδα του κέντρου καλύπτονται από συνδρομές μελών, δωρεές υποστηρικτών, χορηγίες εταιριών και έσοδα από εκδηλώσεις.

Καταφύγιο Γυναίκας
Εγνατίας 38, 2ος όροφος,
τ.κ. 546 26, Θεσσαλονίκη,
Τηλ./fax: 2310 551 041
www.katafygiogynaikas.org
info@katafygiogynaikas.org
facebook.com/katapfygio.gynaikas

 

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ) είναι αστική μη-κερδοσκοπική εταιρία και ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2006. Στις δράσεις του ΕΔκΒ εμπίπτουν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κάθε ερευνητικής, εκπαιδευτικής ή άλλης επιστημονικής δράσης με στόχο την πρωτογενή, δευτερογενή ή τριτογενή πρόληψη της βίας κατά των γυναικών μέσω της διερεύνησης ή/και του χειρισμού κοινωνικών ή άλλων παραγόντων που, άμεσα ή έμμεσα, σχετίζονται με το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεκριμένα, το Δίκτυο διοργανώνει και υλοποιεί δράσεις όπως: 

 

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.)
Ζαχαρίτσα 12, 117 42 Αθήνα
Τηλ: 210-9225491
www.antiviolence-net.eu & www.gear-ipv.eu
info@antiviolence-net.eu

Σχεδία στην Πόλη

Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα

Μια σύντομη παρουσίαση...

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα  «Σχεδία στην πόλη» είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Δημιουργήθηκε  στη Θεσσαλονίκη το 1999 με τη συμμετοχή νέων παιδαγωγών, καλλιτεχνών, εμψυχωτών κ.α. Λειτούργησε αρχικά ως  άτυπη ομάδα και από τον Μάρτιο του 2007 η «Σχεδία στην πόλη» πήρε την νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας.

Οι στόχοι της ομάδας:

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της ομάδας υλοποιούμε πρωτότυπα εθελοντικά προγράμματα για παιδιά και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία. Ταξιδεύουμε  σε σχολεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, παιδικά χωριά, σε γειτονιές με παιδιά ρομά, σε απομακρυσμένες περιοχές κ.α.. Συνεργαζόμαστε με φορείς, οργανώσεις, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις δράσεις μας συμμετέχουν ενεργά πάνω από 70 νέοι εθελοντές.

Πληροφορίες:
τηλ. 2310 236 344, ώρες 11:00 - 14:00 και 18:00-21:00, καθημερινά.
ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ 8, 54623, θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
www.sxediastinpoli.gr
sxedia_artgroup@yahoo.gr

ActionAid

Διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και της ανισότητας.

Το όραμα μας: Ένας κόσμος χωρίς φτώχεια και αδικία, μέσα στον οποίο κάθε άτομο απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια.
Η αποστολή μας: Δουλεύουμε σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Φέρνουμε βιώσιμη αλλαγή στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, δουλεύοντας μακροπρόθεσμα σε συνεργασία με τους κατοίκους των φτωχότερων και πλουσιότερων χωρών.

Στην Ελλάδα λειτουργούμε από το 1998 χάρη στους χιλιάδες υποστηρικτές της δράσης μας και ιδιαίτερα του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού. Υλοποιούμε επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα και εκστρατείες κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης για το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχειας και τις αιτίες που το προκαλούν.

Μπες στον κόσμο της ActionAid

Στοιχεία επικοινωνίας

ΑctionAid Ελλάς
Φαλήρου 52, 117 41 Αθήνα

Τηλ: 210-9212321 Φαξ: 210 9212376

info.hellas@actionaid.org 
www.actionaid.gr
www.facebook.com/actionaidgreece
https://twitter.com/ActionAidHellas